Verhuur

In X EL staan we veel toe. Kunst, cultuur, sport, dans, ondernemen, ontmoeten, maar ook wonen.

Kom je in aanmerking voor een ruimte, dan spreken we af dat je in ieder geval andere gebruikers van het pand helpt, ondersteunt, inspireert en waar mogelijk daarmee samenwerkt. Op die manier zorgen we er samen voor dat het voor alle gebruikers en bewoners van X EL prettig blijft.

Verbinden

X EL wil verbindingen maken. Tussen de gebruikers onderling maar zeker ook met andere organisaties. Bijvoorbeeld met de wijk, het onderwijs, verenigingen en het bedrijfsleven.
Wij hopen op goede support waarmee jongeren kansen krijgen. Kansen die Alwel jullie graag wil bieden omdat jullie dat 100% waard zijn!

X EL blijft op die manier een fijne, hippe, toffe plek te zijn waar van alles kan. Natuurlijk met respect voor de omgeving.

Ruimte voor activiteiten

De activiteiten in X EL concentreren we in deel B van het gebouw. Bereikbaar via de centrale ingang met huisnummer 25. Hier bevinden zich de ondernemingen, ateliers, sportruimte en noem maar op. Waar mogelijk laten we ook meerdere gebruikers van dezelfde ruimte gebruik maken, zodat deze ruimte een dynamische, maatschappelijke rol kan vervullen.

Hier zijn 3 verdiepingen beschikbaar met daarin ruimtes van verschillende afmetingen (van 10 tot 600m2). Het tarief is afhankelijk van de oppervlakte van een ruimte.

Stroom en verwarming zijn aanwezig, maar verder is het aan jou om de (casco) ruimte zelf in te richten.
Past jouw activiteit in het concept, dan is er misschien voor jou ook een plekje in  X EL.

Ruimte voor wonen

In X EL hebben we zeven woonruimtes, bereikbaar via huisnummer 23. Dit zijn kamers met verschillende oppervlakten en huurtarieven. Door in X EL te wonen ontdek jij wat het betekent om zelfstandig te wonen en gebruik te maken van gezamenlijke voorzieningen. Op deze manier krijg jij alvast een voorproefje en zie je dat X EL een prima locatie en super toffe plek is voor toekomstige jongerenappartementen. Tijdelijk wonen is overigens geen garantie voor een toekomstige woonplek in de nieuwbouw.


Wie komt in aanmerking?

Als je iets extra’s te bieden hebt voor X EL en je bereid bent je (woon)ervaringen met ons te delen. Jouw ervaringen, op zowel activiteiten- als woongebied, willen we juist gebruiken bij de toekomstige (woon)plannen.

Inmiddels zijn alle ruimtes op nummer 23 (wonen) en 25 (activiteiten) verhuurd, maar niet getreurd: X EL is dynamisch en bruist, dus wie weet is er bnkort toch een plaatsje voor je vrij.

Heb je een idee voor een activiteit of daarover meer weten? Neem contact op. Dan kijken we eerst samen in het gebouw en bepalen we wat er kan.