Wie zijn de mensen in XEL?

Behulpzaam, Betrokken en sociaal – Wiebbe’s Budget Repair

Ik ben Wiebbe van Hese, 21 jaar en sinds juli met trots de eerste bewoner van Stationsplein 23 en de tweede huurder van nummer 25. In de ruimte die ik huur in nummer 25 repareer en maak ik fietsen van tweedehands onderdelen.
Al vanaf jongs af aan ben ik bezig met het repareren van fietsen en sinds ik in XEL woon ben ik erachter gekomen dat mensen helpen ook mijn passie is. Nu probeer ik deze twee passies met elkaar te combineren.
Een fiets is namelijk voor veel mensen een belangrijk vervoersmiddel, zeker als iemand niet in bezit is van een auto. Daarnaast zijn er ook redelijk wat mensen die geen gebruik kunnen maken van een fiets, omdat zij zich dit niet financieel kunnen veroorloven. Het is mijn passie om vooral deze mensen te helpen en te voorzien van een fiets, zodat zij, ondanks alles, zichzelf toch kunnen vervoeren. Ik wil iedereen kunnen helpen hoe groot of klein de portemonnee ook is, daarom vraag ik minimumprijzen voor mijn reparaties of voor fietsen. Vandaar dat mijn bedrijf heet: Wiebbe’s Budget Repair!Voor het repareren of maken van fietsen gebruik ik vaak tweedehands onderdelen, waardoor mijn prijzen laag blijven. Ik geef deze onderdelen graag een nieuw leven op een andere fiets en daarom zijn fietsen die niet meer redbaar zijn, ook van harte welkom bij mij. Van deze oude fietsen kan ik onderdelen gebruiken en daarmee andere mensen helpen. Daarnaast sta ik vanaf dag een klaar voor andere (nieuwe) bewoners en ondernemers om hun te helpen in hun ruimtes. Daarnaast help ik Peter (de projectleider) en Jan (de huismeester) mee met veel andere klusjes, zoals het ophalen van meubilair voor in de gezamenlijke ruimten.
Dus…
Heeft je fiets een opknapbeurt nodig, heb je een lekke band of wil je van je oude fiets af? Kom dan gerust langs in mijn atelier of bel naar 06 11 47 02 72. Ik help je graag!

Creatief, familie en groei –  Mike Kewaldar

Specifiek stellen we Mike van de Floorillaz nog voor, aangezien Mike onderdeel is van de Floorillaz op nummer 25, maar ook een woning huurt op nummer 23.
Hoi, ik ben Mike Kewaldar, 26 jaar oud en student biomedisch laboratoriumonderzoeker op Avans Hogeschool Breda. Ik werk in de weekenden als kwaliteitscontroleur bij Scholle IPN in Tilburg en geef verschillende workshops, zoals capoeira, beatbox en graffiti. Daarnaast breakdance ik al sinds 2007 en met de groep Floorillaz sinds 2010.Ik vind creëren belangrijk, het houdt je bezig en entertainend. Daarnaast verwelko ik iedereen met liefde voor dans in de familie van Floorillaz en houd ik van verenigen. Met respect naar alle culturen en achtergronden, we staan namelijk in een cirkel en geen piramide. Zo werken we allemaal even hard aan de toekomst.

Sociaal, Doorzetter, Creatief – Julatarantula

Mijn naam is Jula, ik ben 20 jaar en ik woon sinds kort weer in Etten-Leur, in het woondeel van XEL. Op het moment volg ik een opleiding tot costumière. Hier heb ik niet gelijk voor gekozen toen ik van de middelbare school af kwam. Het duurde even voordat ik door had wat ik precies wilde, maar toen ik me dit realiseerde viel alles op zijn plek.
Al sinds ik kind was vond ik het super om creatief bezig te zijn. Ik werd nergens blijer van dan ‘knutselen’. Dit is nu nog steeds zo, maar wat ik nu het liefste doe is het ontwerpen en maken van kostuums. Dan kun je denken aan de kleding, maar ook bijbehorende accessoires en attributen zoals kronen, amuletten, harnassen, zwaarden etc etc. Ik deed dit al lang als hobby en ging dan in de creaties die ontstonden uit mijn ontwerpen naar festivals. Voor een lange tijd bleef het hierbij, maar uiteindelijk besloot ik dat ik er meer dan een hobby van wilde maken. Ik sta nog maar aan het begin van mijn pad naar wat ik wil bereiken, maar het vinden van een werkruimte bij XEL was voor mij een stap in de goede richting.Graag zou ik van het maken van kostuums en alles wat daarbij hoort mijn beroep willen maken. Ik zocht al lang naar een plek waar ik kon werken en wonen en kwam toen terecht bij XEL, wat natuurlijk een perfecte uitkomst was. Hierdoor heb ik de mogelijkheid om aan mijn doelen te werken.
Ik in drie zinnen:
– Ik push mezelf om mijn creaties iedere keer beter en mooier te maken.
– Ik werk graag samen om anderen, maar ook mezelf, verder te helpen in wat we willen bereiken.
– Ik heb mijn eigen duidelijke meningen en ideeën, maar sta absoluut open voor die van andere mensen.
Je kunt me vinden op instagram @julatarantula of stuur een mailtje naar:tarantulaslittleweb@gmail.com!

Jong, Ambitieus en gefascineerd door natuur en architectuur – FLOW Tuinarchitectuur & Realisatie

Jeffrey Thijssen | Jong, ambitieus en gefascineerd door natuur en architectuur. Sinds september 2017 zelfstandige ondernemer en ontwerper van alles wat een raakvlak heeft met de buitenruimte, voornamelijk gericht op de privé-tuin en werkzaam in en rondom regio Etten-Leur. In mijn werk staat creativiteit voorop, altijd zoekende naar het contrast tussen natuur en architectuur om een perfecte balans te creëren. Daar waar de gebruiker van de buitenruimte volledig tot rust komt, ontspant, even weg van het drukken en vaak hectische dagelijkse leven. Exact een jaar na het starten van mijn onderneming ben ik in aanraking gekomen met project XEL, dat mij de mogelijkheid bood om mijzelf en mijn bedrijf verder te ontwikkelen en in aanraking te komen met jonge, creatieve ondernemers waaruit nieuwe energie tot stand komt!
Benieuwd naar mijn werk? Check www.flowtuinarchitectuur.nl of neem contact op via info@flowtuinarchitectuur.nl!

Extreem gedreven, super enthousiast en heel erg positief – Sakuraflor


Ik ben Sakuraflor, Saku in het kort. Ik ben 26 jaar en woon in Bergen op Zoom. Voordat ik voor mezelf begon hield ik al veel van reizen en deed ik altijd al dingen anders. Ik ben afgestudeerd in International Leisure management, maar ben direct na mijn studie eigenlijk al voor mezelf begonnen in iets compleet anders. Namelijk Cosplay. Dit is een samenstelling van Costume en Play en is eigenlijk het verkleden als je favoriete personages. Dit begon als een hobby, maar naarmate dat ik mijn eigen kostuums ging maken en ik er steeds beter in werd kwamen er ook steeds meer kansen om er echt mijn werk van te maken.
Zo word ik vaak ingehuurd door bedrijven om bepaalde films of spellen te promoten als een van hun personages en word ik ook regelmatig als gast uitgenodigd op Games, Comic en Cosplay gerelateerde evenementen over de hele wereld. Daarnaast doe ik zelf regelmatig mee aan Cosplay wedstrijden of ben ik zelf ook wel eens Jury voor gelijksoortige wedstrijden. Kortom erg veel toffe en gekke dingen en nooit een saai moment!

Verder ben ik ook influencer en heb ik een enorm lieve en leuke fanbase waar ik eigenlijk veel meer mee wil doen. Wat me brengt op XEL! Een hele goede vriend en mede-cosplayer vertelde me extreem enthousiast over deze locatie en het hele project eromheen en ik was meteen verkocht. Niet alleen biedt het de kans om mijn werkzaamheden uit te breiden, maar je doet dit in het gezelschap van andere super leuke creatievelingen. Voor mij is dit een kans om een eigen werkruimte te hebben waar ik mijn kostuums kan maken terwijl ik dit livestream online. Dit zodat mijn fans kunnen volgen hoe ik de kostuums maak en een kijkje krijgen over hoe mijn leven er een beetje uitziet wanneer ik aan kostuums werk. Zo kan ik toch ook wat terug doen voor de fans die zo veel voor mij hebben gedaan.

Als persoon ben ik extreem gedreven, super enthousiast en heel erg positief! Ik hou ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe uitdagingen aan te gaan, dus vandaar dat ik ook zeker heel enthousiast ben over XEL! Wil je meer over mij zien? Klik dan een van mijn foto’s en kom op mijn instagram terecht.

Leuk dat je er bent!

Hallo, leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina!
Hier introduceren wij elke week een bewoner, ondernemer of huurder van XEL. Op deze pagina kun je lezen wie het zijn, wat zij doen, waar zij vandaan komen en waarom zij XEL zo’n toffe plek vinden.

Veel leesplezier!

Creatief, ondernemend en behulpzaam –  Brian’s Creative Designs

Ik ben Bram Adriaensen, 22 jaar uit Etten-Leur. Ik heb een eigen bedrijf, hiernaast ben ik parttime docent informatica en cosplay ik.

XEL biedt voor mij een ruimte waarin ik mijn eigen bedrijf verder uit ga bouwen. Ik heb een reclamebureau genaamd Brian’s creative designs, waarmee ik klanten ondersteun in hun promotie. Denk bijvoorbeeld aan een website, visitekaartjes, drukwerk, maar ook bedrijfskleding en bestickering van auto’s en winkelpanden. Mijn diensten zijn overigens niet alleen voor bedrijven, maar ook als particulier kunt u bij mij terecht voor bijvoorbeeld een origineel T-shirt met eigen opdruk.

Met mijn bedrijf bied ik ook een 3D print service aan, waarmee objecten in 3D geprint kunnen worden. Van maquette tot reserveonderdeel en bloemenvaas.

Naast het zakelijke gebruik van de ruimte biedt dit ook mogelijkheden voor het uitbreiden van mijn cosplay hobby. Cosplay is een samenvoeging van costume (kostuum) en play (uitdragen). Ruim drie jaar geleden ben ik hiermee begonnen, in praktijk wil het zeggen dat ik kostuums en replica’s van films, games, strips enz. maak en deze draag op evenementen. Een werkruimte die je zo in kan richten als je wilt is natuurlijk ideaal en vooral de extra ruimte die ik nu heb. Het leuke aan cosplay vind ik het maken van de kostuums, maar ook natuurlijk het dragen ervan op evenementen.

Bent u geïnteresseerd en op zoek naar meer informatie over mij? Bezoek dan mijn website www.brianscreativedesigns.nl of bel naar: +31(0)6 23 66 48 28.

Bijen, Bijen en Bijen –  Johnny Bee Good

Ik stel mezelf tijdens een gesprek of interview nooit voor, zo kunnen er ook geen wederzijdse verwachtingen ontstaan. Beetje apart? Ja, dat klopt, maar dat ben ik ook wel.

Verder over mij: Na een enquête die een medewerker van ALWEL heeft uitgevoerd voor zijn afstudeeronderzoek ben ik bij een XEL-bijeenkomst terecht gekomen. Tien weken later had ik mijn plan gereed voor het honingbijen digitaliseringsproject en nam ik contact op met Peter. Mijn intrek in XEL volgde kort daarop.

Mijn bedrijf heet Johnny Bee Good en is verantwoordelijk voor: de bevrediging van de bloemen, de volmaakte vrucht, de bijen door de abacus, de data voor de imker en het ongekende wordt bijzaak.

Ook ben ik imker. Imker? In een gebouw? Ja, maar bijenkasten heb ik verspreid door West-Brabant.

Voor mij is bovenstaande tekst zeer begrijpelijk, maar ik zal kort samenvatten wat ik in XEL doe. Ik ben momenteel bezig met het ontwikkelen van een meetinstrument, waarvan ik de behuizing print via mijn 3D-printers, dat telt hoeveel bijen er in en uit een bijenkast gaan. Al deze data verwerk ik en geef aan het einde van de dag inzicht in de gezondheid en prestaties van de honingbijvolken. Het is erg belangrijk om te weten hoe het met de honingbijen gaat en dit instrument meet de bijen zonder hen te verstoren.

Nu ik jullie verteld heb wat ik doe in XEL, zal ik mijzelf ook voorstellen: mijn naam is Johannes Leenders, ik ben 27 jaar oud en studeer de opleiding Horticulture & Business Management aan de HAS Hogeschool.

Breakdance, vriendschap en passie – Floorillaz

Floorillaz is een breakdance crew uit Etten-Leur, gesticht in 2010. Sinds die tijd zijn zij vooral bezig met optredens en battles. Zo is de crew in 2012 in de top 16 beland van de Nederlands Kampioenschappen en treden zij op verschillende evenementen op, van verjaardagfeestjes tot catwalk en sportgala’s.

De groep blijft zich ontwikkelen in de dans zelf, maar ook wat betreft de leden. Zo zijn er helaas een aantal naar de achtergrond verhuisd en zijn er nieuwe, jongere dansers bij de groep aangesloten. De crew heeft nu de beschikking over een geheel eigen dansstudio en heeft plannen om in de nabije toekomst lessen te verzorgen van verschillende dansstijlen.

“De meeste dansers werken en studeren. Zij houden vaak niet veel tijd over voor hun passie. Om het stukje hobby en werk te combineren voor de aankomende docenten hopen we meer tijd te creëren voor andere belangrijke zaken.”

Met de Floorrillaz trainen wij met name om onszelf beter te maken en om hopelijk wat prijzen te kunnen pakken binnen de breakdance wereld. Ook om te oefenen voor optredens en het verzorgen van workshops. Daarnaast willen we graag lessen verzorgen van allerlei verschillende stylen, het liefst door en voor jongeren. Mijn motovatie hierachter was het feit dat het voor jongeren lastig is om naast school en werk ook nog tijd vrij te maken voor hobby’s. Op deze manier kunnen jongeren hun hobby uit oefenen en er wellicht ook nog wat mee bijverdienen.

Het jongerencentrum heeft ons uitgenodigd om te komen kijken bij de eerste besprekingen van het XEL-project en zo kwamen we in contact met Peter. Wij kenden Peter al enigszins, aangezien wij al eens eerder samen hebben opgetreden tijdens het ‘Adriaan van Bergen’ spektakel. Met de zegen van Peter hebben wij een perfecte ruimte kunnen bemachtigen in XEL.

Gedreven, kritisch en eerlijk – 500 Customs

Ik ben Sebastiaan Vosselman, een 22-jarige jongen uit Breda met een passie voor ondernemen. Tijdens mijn studie communicatie begon mijn liefde voor auto’s te groeien. Hierbij vond ik het supertof om te zien hoeveel tijd en moeite sommige mensen in een auto kunnen steken, om deze uiteindelijk helemaal naar wens te krijgen. Vorig jaar kocht ik mijn eerste eigen auto, een Fiat 500 Abarth. En je raadt het natuurlijk al: dat werd mijn eigen personalisatie-traject. In een jaar tijd heb ik er een hoop bloed, zweet en tranen in gestopt. Eigenlijk weet iedereen het wel, zo’n personalisatie-traject is een eindeloos verhaal, want:

• Het is nooit goed genoeg
• Het kan altijd beter en mooier
• Er zijn altijd upgrades, op welk gebied dan ook
• Na een tijdje ben je het complete plaatje zat en ga je opzoek naar iets nieuws
• En ga zo maar door …

Door mijn eigen personalisatie-traject, kwam ik erachter dat het aanbod in auto-onderdelen voor de 500 erg klein is, zeker als je uniek wilt zijn. In totaal zo’n vijf bedrijven wereldwijd, die zich bezighouden in deze kleine markt. Dat bood voor mij kansen. Door heel veel proberen en experimenteren ontwikkelde ik mijn kennis op het gebied van techniek in de auto en voornamelijk op het gebied van elektriciteit.
De passie voor ondernemen in combinatie met mijn liefde voor auto’s resulteerde in mijn eigen bedrijf; 500 Customs. Een bedrijf gespecialiseerd in custom auto-onderdelen voor Fiat en Abarth 500’s.

Het idee voor 500 Customs is eigenlijk heel snel uitgegroeid tot een daadwerkelijk bedrijf. Tijdens mijn zomervakantie begon het idee te spelen en toen ik op vrijdag 5 september terugkwam, ben ik direct gaan kijken bij XEL. Op maandag 8 september had ik de sleutel van mijn eigen ruimte. Stilzitten is namelijk écht niks voor mij. Mijn doel binnen XEL is om mijn eigen bedrijf verder uit te rollen, maar ook anderen te kunnen helpen met allerlei dingen. Ik vind het belangrijk om andere mensen te helpen bij hun ontwikkeling, want van anderen kun je heel veel leren. Wat als je nou je eigen bedrijf wilt beginnen, maar geen idee hebt wat de eerste stap is? Met z’n allen kunnen we elkaar gigantisch versterken binnen XEL en dat is het allermooiste aan dit concept. Niemand staat er alleen voor, er zijn altijd mogelijkheden tot hulp.

Heel leuk allemaal, hoor ik je dan denken, maar wat doet die gast nou eigenlijk dan? Ik houd me bezig met de custom auto-onderdelen en bijna alles maak en creëer ik zelf. Er is eigenlijk geen sprake van directe in- en verkoop. Hieronder een overzichtje van een aantal dingen die ik doe:

Het ombouwen facelift van achterlichten; hierbij bouw ik extra lampen in de units van een 2016+ model en leg ik de complete bekabeling opnieuw zodat ze op oudere 500’s gemonteerd kunnen worden.

Het tinten van achterlichten en zijknipperlichten; een klein tintje zwart, of helemaal zwart

Daarnaast biedt 500 Customs ook een breed assortiment velgen, LED kentekenplaat verlichting, motorkap gasveren en US Achterlichten aan in een eigen webshop. Meer informatie over deze producten kun je vinden op de website of stuur me een e-mail via: info@500customs.com.

Eerlijk, ondernemend en creatief – BPRESS


Hoi! Mijn naam is Naomi Braspenning (22) en een geboren en getogen Etten-leurenaar. Sinds september 2018 ben ik een trotse huurder van een ruimte in XEL. Hier heb ik sinds januari 2019 ook mijn eigen bedrijf gevestigd, namelijk: B-Press.

In september 2018 heb ik mijn studie afgerond en wilde ik graag mijn eigen bedrijf in communicatie & vormgeving beginnen. Ik kwam kort daarna in contact met Peter en toen ik zag dat het zo’n leuk project was, wilde ik hier zelf ook graag een ruimte huren. Nu heb ik er mijn eigen kantoor in gevestigd en dat bevalt heel erg goed!

Alles wat je op Facebook, Instagram of de website van XEL leest komt uit mijn vingers. Ik beheer namelijk de social media en website van XEL. Je kijkt nu dus naar het gezicht dat achter alle berichtjes, interviews etcetera zit. Best grappig eigenlijk om nu zelf eens in de spotlights te zijn.

Het onderhouden van social media (en websites) is een van de kernactiviteiten van mijn bedrijf. Daarnaast ontwerp ik ook logo’s, flyers, visitekaartjes, posters, magazines enzovoorts. Kortom alles voor on- en offlinecommunicatie.

Een strategie en nieuwe huisstijl bedenken voor een social mediakanaal? Geen probleem! Een website bouwen? Geen probleem! Je bent bij mij aan het juiste adres voor een goede, directe communicatie richting je doelgroep.Daarbij help ik je vanaf de positionering tot het eindresultaat.

Om mijn portfolio te zien of gewoon wat meer over mij te lezen, kun je een kijkje nemen op mijn website: www.b-press.nl. Je kunt ook contact met me opnemen via info@b-press.nl.

 

 

Binnenkort volgt er meer!

Ben je na het lezen van dit interview geïnteresseerd in nog meer? Stay tuned… binnenkort volgen er nog meer interviews!

Heb je belangstelling?

Neem gerust contact op met Peter van Dorst, projectleider placemaking.
Hij maakt graag een afspraak met je om te zien wat er mogelijk is en of er wellicht nog ruimte voor jou beschikbaar is en onder welke voorwaarden dat kan.

Om een afspraak te maken graag bellen op het telefoonnummer 06-25040269.
Mailen mag natuurlijk ook! Mail dan naar: peter.vandorst@etten-leur.nl.